logo

Augusti, årets vackraste månad?

Varje månad och årstid har sin speciella charm. Men att få uppleva en tidig klar morgon i Augusti är nog bland det bästa som finns. Sköna varma dagar och under natten sjunker temperaturen till bara några få grader över nollan och förhoppningsvis bildas det dimma på morgonen.

 

Vid fem tiden på morgonen åkte jag Skagerhultsmossen som inte ligger så långt ifrån där jag bor i Närke. Efter en stunds promenad från parkeringen har man utsikt över den spöklika myren med dimman som nästan kokar i soluppgången. Hela myren är full av spindelnät i alla olika former och storlekar. Under en längre tid har jag haft en bild klar i huvudet som jag försökte förverkliga. Jag ville ta en landskapsbild med ett spindelnät i förgrunden för att även få med den dimmiga myren. Efter en stunds letade hittade jag ett stort nät som fick bli min förgrund. För att jämna ut exponeringen mellan himlen och marken använde jag två stycken avtonade gråfilter.

Text & bild: Robin Eriksson

Leave a comment