logo

Drönare – Dji Phantom 4 Advanced

Under lång tid har jag tittat på olika drönare som hjälpmedel i min fotografering. Kanske mest för att få andra typer av vyer på platser som jag redan besökt. Några veckor innan 2017 skulle ta slut så var det rea på drönarmodellen som jag har tittat på, Dji Phantom 4 Advanced. Jag kommer mest använda mig av stillbildsläget och då kommer sensorn på 1 tum och 20 megapixel att vara till bra hjälp. Nu har jag haft den uppe i luften ett par gånger och det är både roligt och ett bra hjälpmedel. Fast jag har haft vädret emot mig under ganska lång tid, men under nyårshelgen så kom solen fram ett par timmar under morgonen.

Landskap över sjön Teen i Närke. Foto: Robin Eriksson - Dji Phantom 4 Advanced

Jag åkte ner till sjön Teen som ligger precis där jag bor utanför Hasselfors. Solen kom upp och belyste trädtopparna medan jag komponerade min bild från ovan.

Sjön Teen i Hasselfors - Foto: Robin Eriksson - Drönare - Dji Phantom 4 Advanced

Något som är riktigt intressant är att man lättare kan fotografera abstrakta bilder med mönster och linjer. Genom att tilta kameran rakt ner ger det en annan typ av bilder.

Leave a comment