logo

En tur med båten

En tur med båten - Foto: Robin Eriksson/Fokusbild

 

En fin eftermiddag stannade jag till vid en sjö i Närke. Efter en stunds promenad längs sjökanten hittade jag en fin gammal eka. Det kändes helt rätt att bygga upp bilden med hjälp av båten i förgrunden. Kompositionen kändes bra, men det var ändå något som saknades. Det lilla extra fanns inte där för att jag själv skulle bli nöjd. När jag kom hem tittade jag hur väderleken skulle bli under nästkommande morgon. Klart och lite kyligare under morgonen, perfekt! Nästkommande morgon var verkligen något utöver det vanliga. Luften var klar och kall i ett landskap som började kännas som att hösten var på väg.

Jag använde mig av en Nikon D800 samt Nikon 16-35mm objektiv. Ljusförhållandet mellan den mörka förgrunden och den ljusa himlen var ganska stor. Jag monterade därför dit en filterhållare från Lee med rektangulära avtonade gråfilter för att jämna ut exponeringen. Bildbehandlingen gjordes i Camera raw och där fick jag fram den känslan som jag ville ha. Att efterlikna hur det såg ut när jag var där den morgonen.

Text & Bild: Robin Eriksson

Leave a comment