logo

Storslagen natur längs Strynefjellsveien

Storslagen natur längs Strynefjellsveien - Foto: Robin Eriksson/Fokusbild

Strynefjellsveien - Foto: Robin Eriksson/Fokusbild

Gamle Strynefjellsveien i norge är en nationell turistväg med storslagen natur. Vägen utgör en stor del av Norges historia från förra sekelskiftet. De höga bergen och det nordiska klimatet gör att man kan åka skidor året runt. 

Sträckan är 27 kilometer låg och går mellan Videseter i Stryns kommun och Grotli i Skjåks kommun. Om man vill färdas med bil, cykel eller vandra är högsommaren och en bit in på hösten den bästa tiden. Under vintern hålls vägen stängd och öppnar för allmänheten i maj till juni beroende på snömängden.

Gamle Strynefjellsveien i norge

Från Videseter får man verkligen se naturens enorma kontraster upp mot toppen av fjället. I början får man uppleva grönskande vattenfall med en idyllisk känsla som sedan övergår i ett kalt månlandskap. På flera ställen finns rast- och utkiksplatser för att stanna och njuta av utsikten över Stryndalen. På mina resor till Norge åker jag alltid upp på fjället ett par gånger. Beroende på väderleken får man alltid uppleva något nytt och unikt. Även vid mulet väder är detta ett bra utflyktsmål. Dimman som bildas vid regn får en effektfull känsla kring bergstopparna. Om du besöker Geirangerfjorden eller trollstigen rekommenderas ett besök på Gamle Strynefjellsveien. Den ligger nämligen bara ett stenkast från två av Norges mest populära resmål.

Storslagen natur längs Strynefjellsveien

 

Leave a comment